Spelarutbildningsplan

När en utbildningsverksamhet ska ordnas är det viktigt att ha en plan för när olika saker ska göras för att över tid få med alla viktiga delar och moment i utbildningen. En spelarutbildningsplan hjälper oss med vad vi ska göra och när, hur vi ska göra lär vi oss i större utsträckning på olika tränarutbildningar.

Svenskafotbollsförbundets spelarutbildningsplan är neutral i vissa värdefrågor då varje förening själv måste ta ställning kring hur man vill jobba med olika saker inom sin förening. Inget som står i Svenskafotbollsförbundets spelarutbildningsplan anser vi inom IFK Viksjö vara felaktigt, däremot saknas vissa delar.

Viksjömodellen innehåller en spelarutbildningsplan som är uppdelad för olika åldrar och specifik just för IFK Viksjö. Den hjälper oss att ordna verksamheten på rätt sätt i respektive period och ser till att vi fokuserar på relevanta utvecklingsområden för den specifika åldern.

Bilden ovan illustrerar olika fokusområden av utbildningen vilka är kopplade till barnens förmågor och begränsningar i olika åldrar.